Join The Community

Search

Sunday, 25 December 2011

Cara Menjimatkan Chas Betri Telefon Bimbit Anda (any gadget)

Telefon bimbit sangat penting untuk kehidupan seharian kita. Ketahanan baterai yang lama tentunya sangat diinginkan oleh setiap pengguna telefon. Berikut cara terbaik untuk menjimatkan chas telefon anda.


Skrin telefon
Skrin telefon sebenarnya sangat menggunakan chas betri anda dan ia bergantung pula kepada teknologi dan size ukuran skrin itu sendiri. Terutamnnya yang touch skrin. Oleh sebab itu skrin telefon tidak semestinya terang. Menggunakannya pada kecerahan yang bersesuaian pada anda akan memberi jangka hayat chas betri anda tahan lebih lama. Jadi, sesuaikan dengan keperluan anda sahaja.
Data
Mobile broadband sangat penting bagi smartphone atau gadget yang boleh mengakses internet dan telefon jejaring sosial. Sebenrnya mengakses internet boleh menghabiskan chas betri anda. Seharusnya anda boleh mematikan jaringan internet jika sedang tak digunakan, gantinya anda masih blh berSMS.
Lain
Selain itu, jangan lupa mematikan Wi-Fi, dan Bluetooth ketika tidak digunakan dan jangan terlalu kerap menggunakan GPS untuk Facebook.

0 comments:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...